Witamy na stronie PodJablonia.pl
Certyfikaty są wyznacznikami najwyższej jakości produktów i gwarancją utrzymania standardu usług.
Od początku naszej działalności doceniamy ich powagę i chętnie poddajemy sie procedurom certyfikacji, a na swym jabłoniowym koncie zgromadziliśmy ich już kilka.
Dzieląc sie radosną nowiną z dumą informujemy, że w ostatnim czasie pomyślnie przeszliśmy weryfikację Komisji Certyfikacyjnej i nasza Agroturystyka ''Pod Jabłonią'' otrzymała prawo do posługiwania sie tytułem Certyfikowanego Produktu Polskiej Marki Turystycznej Krainy Lessowych Wąwozów.
Dla niewtajemniczonych spieszymy z podpowiedzią skąd taka właśnie nazwa Certyfikatu? W 2019 roku Kraina Lessowych Wawozów została wybrana jedną z pięciu destynacji turystycznych w Polsce, którym przyznano zaszczytny tytuł Polskiej Marki Turystycznej. Pozostali Laureaci to: Marka Beskidy, Lublin, Śląsk Cieszyński i Toruń.
Słoneczna tarta z jabłkami.
Nasz debiut w roli edukatora kulinarnego rozszedł się w sieci szerokim echem. Bardzo nas to cieszy i dowartościowuje, a lubelskie cebularze wypiekane są już w wielu domach. W odpowiedzi na przychylne komentarze i pytania o inne sprawdzone przepisy postanowiliśmy nagrać kolejny filmik instruktażowy. Tym razem zdradzamy tajniki wypieku naszego firmowego specjału- tarty z jabłkami. Realizatorom nagrania: Agacie i Maciejowi Chinalskim- Studio Filmowe ''Excellent Films'' dziękujemy za przychylność w kadrze, a Państwu serdecznie polecamy obejrzenie filmu (dostepny pod linikiem) i zachęcamy do samodzielnego wypieku Tarty. I niech się uda! Smacznego :)
Link: https://www.youtube.com/watch?v=pkaYjlwFgcU&ab_channel=Excellentfilms
Lokalna Grupa Działania ''Zielony Pierścień'' zaktualizowała system certyfikacji usług i produktów lokalnych obejmując je zaszczytnym tytułem Marki Lokalnej.
Poddaliśmy się ponownie procedurze certyfikacji i w wyniku pomyślnej weryfikacji nasza usługa noclegowa wraz z wyżywieniem oraz cztery z rodzimych wypieków otrzymały Certyfikaty Produktu Lokalnego.
Polska Federacja Turystyki Wiejskiej ''Gospodarstwa Gościnne'' przy wspartciu finansowym Ministerstwa Rozwoju, Pracy i Technologii zrealizowała projekt ''Odpoczywaj na wsi bezpiecznie''.
Celem projektu była poprawa jakości świadczonych usług turystycznych na wsi i zwiększenie bezpieczeństwa zdrowotnego zarówno turystów jak i kwaterodawców. Mając na uwadze powagę sytuacji przystapiliśmy do projektu, pomyślnie przeszliśmy procedurę weryfikacji i otrzymaliśmy prawo do posługiwania się znakiem ''Bezpieczna Kwatera''.
Pierwszy odcinek z serii filmów ''Lubelskie na talerzu'' i nasz kulinarny debiut w którym zdradzamy tajniki wypieku cebularzy lubelskich.
Serdecznie dziękujemy Redakcji Radia Lublin za docenienie moich kulinarnych umiejętności i możliwość medialnego zaistnienia, a Państwa zachęcamy do obejrzenia filmu (link poniżej) i samodzielnego wypieku naszego sztandarowego, regionalnego specjału.
Z otrzymanych informacji zwrotnych (popartych zdjęciami) nieskromnie wnioskuję, że w roli edukatorki zwycięsko dałam radę, a cebularze wychodzą przednie :)
Link: https://radio.lublin.pl/2021/05/30-05-2021-lubelskie-na-talerzu/
Copyrights © Pod Jabłonią
Wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt & Wykonanie: REVOLWEB